Kontakt

tel: 600-510-936

e-mail: info@kufelikieliszek.pl

Ul. Warszawska 34

32-086 Węgrzce

Wejście od ul. Oś. Wojskowe

Copyright  @JJBIDS 2018-2022

Godziny otwarcia:

Poniedziałek: NIECZYNNE

Wtorek - piątek: 13:00 - 19:30

Sobota: 11:30 - 19:30

Niedziela: 11:30 - 15:00

Poszerzamy ofertę naszych piw lokalnych o dwa kolejne piwa! Do piw z Browaru Lubicz dołączają dwa nowe piwa z Browaru Benedyktynów Tynieckich!
Tinecia Blonde oraz Tinecia Witbier!
W kolejnych dniach będziemy mieć dla Państwa kolejne trzy piwa z lokalnych browarów rzemieślniczych, najpierw jednak kilka słów o piwie z Tyńca!
Tinecia Blonde (5,7%)
Jasne piwo w stylu wywodzącym sie z tradycji piw klasztornych, z aromatami charakterystycznymi dla belgijskich drożdży, warzone z dodatkiem świeżych skórek pomarańczy. Piwo niefiltrowane.
Tinecia Witbier (4,7%)
Lekkie piwo pszeniczne warzone z dodatkiem suszonej skórki pomarańczy, kolendry oraz świeżej mięty z klasztornego ogrodu. Piwo niefiltrowane.
 
Od dzisiaj w naszym sklepie znajdziecie również trzech nowych przedstawicieli kraftów z Browaru Lubicz
Lubicz American Pale ALE (APA, 5,6%)
Piwo o dość mocno wyczuwalnym aromacie amerykańskich chmieli. Chmielenie na zimno powoduje, że po każdym łyku można poczuć jego cytrusowy charakter oraz chmielowe nuty. O bursztynowej barwie i z pianą długo utrzymującą się na powierzchni. Lubicz APA z racji swojej lekkości i powściągliwości jest niezwykle pijalne, lekkie i orzeźwiające o każdej porze roku. Niefiltrowane, niepasteryzowane.
Lubicz Krakowski Lager (4,0%)
Lekkie jasne piwo dolnej fermentacji. Złociste, orzeźwiające, o zbalansowanym słodowo-chmielowym profilu z przyjemnym ziołowym finiszem pochodzącym od polskich odmian chmielu. Niepasteryzowane, niefiltrowane.
Lubicz Leżak (5,6%)
Piwo Charakteryzuje się wydłużonym okresem leżakowania, szlachetną chmielową goryczką i wyraźnym chmielowym aromatem o intensywności od średniej do wysokiej. Wysokie nasycenie sprawia, iż sięgając po kolejny łyk odczujecie Państwo subtelne szczypanie w język. Zawdzięczamy to dwutlenkowi węgla powstałemu w czasie fermentacji i długotrwałego procesu leżakowania, podczas którego drożdże zamieniły cukier ze słodu w alkohol i dwutlenek węgla. Niepasteryzowane, niefiltrowane.
Zapraszamy do sprawdzania!

Nowe lokalne piwa kraftowe w Kufel i kieliszek!

25 marca 2022
Traminer wino z Mołdawi Węgrzce
Piwo i wino lane z beczek

Poproś o wycenę