Poszerzamy ofertę naszych piw lokalnych o dwa kolejne piwa! Do piw z Browaru Lubicz dołączają dwa nowe piwa z Browaru Benedyktynów Tynieckich!
Tinecia Blonde oraz Tinecia Witbier!
W kolejnych dniach będziemy mieć dla Państwa kolejne trzy piwa z lokalnych browarów rzemieślniczych, najpierw jednak kilka słów o piwie z Tyńca!
Tinecia Blonde (5,7%)
Jasne piwo w stylu wywodzącym sie z tradycji piw klasztornych, z aromatami charakterystycznymi dla belgijskich drożdży, warzone z dodatkiem świeżych skórek pomarańczy. Piwo niefiltrowane.
Tinecia Witbier (4,7%)
Lekkie piwo pszeniczne warzone z dodatkiem suszonej skórki pomarańczy, kolendry oraz świeżej mięty z klasztornego ogrodu. Piwo niefiltrowane.
Od dzisiaj w naszym sklepie znajdziecie również trzech nowych przedstawicieli kraftów z Browaru Lubicz
Lubicz American Pale ALE (APA, 5,6%)
Piwo o dość mocno wyczuwalnym aromacie amerykańskich chmieli. Chmielenie na zimno powoduje, że po każdym łyku można poczuć jego cytrusowy charakter oraz chmielowe nuty. O bursztynowej barwie i z pianą długo utrzymującą się na powierzchni. Lubicz APA z racji swojej lekkości i powściągliwości jest niezwykle pijalne, lekkie i orzeźwiające o każdej porze roku. Niefiltrowane, niepasteryzowane.
Lubicz Krakowski Lager (4,0%)
Lekkie jasne piwo dolnej fermentacji. Złociste, orzeźwiające, o zbalansowanym słodowo-chmielowym profilu z przyjemnym ziołowym finiszem pochodzącym od polskich odmian chmielu. Niepasteryzowane, niefiltrowane.
Lubicz Leżak (5,6%)
Piwo Charakteryzuje się wydłużonym okresem leżakowania, szlachetną chmielową goryczką i wyraźnym chmielowym aromatem o intensywności od średniej do wysokiej. Wysokie nasycenie sprawia, iż sięgając po kolejny łyk odczujecie Państwo subtelne szczypanie w język. Zawdzięczamy to dwutlenkowi węgla powstałemu w czasie fermentacji i długotrwałego procesu leżakowania, podczas którego drożdże zamieniły cukier ze słodu w alkohol i dwutlenek węgla. Niepasteryzowane, niefiltrowane.